fredag 31 juli 2009

Distress och blendingtool

På senare tid har jag inte haft så mycket tid över till pyssel som jag hade velat men i går och idag satt jag iallafall en stund och lyckade få ihop 2 kort. Till båda korten har jag gjort egna bakgrunder, har använt distress och blending tool.


Första kortet gjorde jag igår, rosorna gjorde jag dock förra helgen av vanlig vit cardstock som jag chalkade med först rosa chalk och sedan lite chestnut roan över. Dom är även handklippta - inte punchade. Jag la beställning på 2 st punchar, en 5 cm's och en 2.5 cm's förra söndagen och fick dom på posten redan på tisdagen!

Hur som helst, Till bakgrunden har jag använt 3 hjärtan som jag klippt ut för hand och sedan använt blendingtoolen till att gör över alltihop med distress. Runt kanten har jag först stämplat med distressdyna och sedan borstat perfect pearls över alltihop.
Bladen har jag också gjort själv (skelettblad, distressdyna och blendingtool), texten har jag stämplat med mörkbrun chalk och till sist fäst några vita halvpärlor på hjärtanen.




Urkass belysning...ber om ursäkt.


Det sista kortet pysslade jag ihop idag. Även här har jag gjot bakgrunden själv. Jag har använt 3 olika distressdynor och blendingtool. Trådhjärtat har jag stämplat lite svagt och det finns även lite text i bakgrunden som inte syns på fotot. har sprayat lie glimmermist över också.

Motivet kommer från hänglar och det målade jag faktiskt för flera månader sen, det blev bara liggandes så idag tog jag fram det och använde det.
Dom här rosorna har jag stansat ut med dom nya blompuncharna. Går lite fortare att göra rosor nu när jag inte behöver klippa för hand.
Dom små rosorna längst ner har jag satt på en grön retroblomma för att få in lie mer grönt.
Jag har använt en textstämpel från inkido och swirlar, stickles på hjärtanen och diamond glaze på vingarna för 3D effekt.




När jag fotade detta var stickles och 3D-lack fortfarnade inte torrt...
Nu måste jag införskaffa mer stämplar som kan användas till att göra egna bakgrunder, har tyvärr inte många sådana. Jag önskar mig även mer tid till pyssel. Är så sugen men har så lite tid.

Nu är jag hungrig! Vi ses =)

söndag 26 juli 2009

Ett litet enkelt kort

Gjorde detta enkla kort igår. Det var ett riktigt snabbkort. Bakgrunden har jag gjort genom att spraya egengjord glimmermist över akvarellpapper och sedan har jag stämplat hjärtat på det, sedan stämplade jag mittdelen av hjärtat en gång till på en annan bit akvarellpapper och borstade på perfect pearl över det hela, fäste sedan detta med 3D-kuddar ovanpå det första motivet. Har sedan dekorerat det med 3 små minrosor som jag chalkat och lagt lite stickles på.




Det var allt för denna gång. Ska ut och njuta av det fina vädret nu!
Hejsvejs =)

måndag 20 juli 2009

Snabbinlägg

Har inget pysslat att visa här för tillfället men jag tänkte visa vad maken köpte med sig från Kanada.




En massa blommor från Prima och Kaiser och 2 påsar med blommor i olika storlekar samt 2 askar brads. Sånt kan man aldrig har för mycket av!



2 block med dubbelsidigt mönsterpapper. Det översta har blivit något av en favorit :)



Den här lilla älsklingen! En Bind-it-all som jag har velat ha hur länge som helst! Givetvis fick jag spiraler till den också men dom behövde jag inte fota kände jag. Nu fattas bara Zutter Dreamcutz, maskinen som skär ut papper perfekt. En sån bara måste jag ha!


Och sista men inte minst många rullar med band och dubbelhäftande små rutor som jag kallar dom. Jag har säkert glömt nåt men det är inte hela världen.
Det var allt jag hade att bjuda på idag. Trevlig kväll!

tisdag 14 juli 2009

Ännu ett kort!

...snabbinlägg alltså. Ville bara visa ett kort jag satte ihop på under en timme. Det hade förstås aldrig gått så snabbt om inte bakgrunden redan var klar och rosorna gjorde jag ju tidigare idag...

Bakgrunden har jag gjort själv, akvarellpapper, distressdyna och en blending tool och vips så var det klart. I efterhand stämplade jag lite med en textstämpel i bakgrunden och chalkade runt kanterna.
Jag har använt bingobricka även till detta kort och sedan lite organzaband, kvistar som jag stansat med Qk:en och en textremsa som jag skrivit ut på datorn, en litet hjärtknapp hittade jag i en liten burk och sen var det bara att montera ihop.





Jag hittade för länge sen en kul blogg, The 80's me, och hon är generös nog att dela med sig en massa kul man kan ladda ner och skriva ut på datorn, bl.a detta bingokort och biljetten jag använt till detta kort. Jag har skrivit ut på akvarellpapper som jag först färgat in med distress dyna - antique linen och sedan efteråt så har jag färgat in kanterna med chestnut roan.
Grattis remsorna har jag som vanligt skrivit ut på datorn och fonten heter Wendy medium.

Glöm inte kika in på nya bloggen för att se mer ;)

Vi ses!

Grattiskort

Idag har jag inte hunnit med att pyssla ihop några kort men jag gjorde faktiskt ett sent igår kväll som jag tänkte visa.
Ska ge kortet till en ex-kollega som fyller år på torsdag.





Jag hittade för länge sen en kul blogg, The 80's me, och hon är generös nog att dela med sig en massa kul man kan ladda ner och skriva ut på datorn, bl.a detta bingokort och biljetten jag använt till detta kort. Jag har skrivit ut på akvarellpapper som jag först färgat in med distress dyna - antique linen och sedan efteråt så har jag färgat in kanterna med chestnut roan.
Grattis remsorna har jag som vanligt skrivit ut på datorn och fonten heter Wendy medium.

Jag har som sagt inte hunnit pyssla mycket idag men jag tog mig iallafall lite tid för att sitta ner och göra egna rosor enligt denna tutorial.
Resultat blev jag ganska nöjd med även fast jag fick sitta och handklippa har tyvärr inte själva stansen i rätt storlek men det gick ganska bra ändå. Jag har letat på nätet men inte hittat denna stans nånstans, nån som vet var den finns att få tag på??

Så här blev resultatet:





Det var allt jag hade idag. Imorgon ska jag jobba på ett annat jobb och där ska jag vara i några veckor, kanske mer så det lär inte bli så mycket pyssel som jag hade velat framöver men lite ska jag nog hinna med ändå :)

Vi ses!

måndag 13 juli 2009

Nya kort

Tänkte visa 2 kort som jag gjort. Det första kortet pysslade jag ihop igår eftermiddag. Det är ett födelsedagskort till min ex-kollega, hon fyller år idag och jag ska kila över med det senare i eftermiddag.
Åter igen har jag använt denna söta stämpel från hänglar. Tror att just denna stämpeln har blivit en favorit, den är så söt och så rolig att måla och den passar till så mycket :)

Jag har som vanligt målat med distress refill, detta motiv har jag målat på vanligt albumblad. Det funkar hur bra som helst att måla på vanliga albumblad tycker jag. Mönsterpapper kommer från K & Company (Amy Butler), älskar dessa färgglada papper! Blommorna kommer från Prima, en present maken hade med sig från Kanada precis som mönsterpappren. Får nog ta och visa alla saker jag fick i ett eget inlägg...
Gratulationsstämpeln jag använt här har jag embossat och sedan färgat in med disteress (antique linen) för att få ett gammalt lite slitet utseende och till sist har jag chalkat runt kanterna med chestnut roan.




Som synes har jag även här lagt stickles på blomman för att den ska glittra fint :)


Insidan har jag skrivit ut på datorn och jag har stämplat ena hörnet med stämpel ur Grunge collection.


På baksidan har jag använt min personliga stämpel som jag embossat och sedan gjort likadant som jag gjorde med gratulerar stämpeln. Jag har modifierat min personliga stämpel lite så att jag har en rad att signera på.


Kort nummer 2

Detta kort gjorde jag för ca 2 veckor sen. Jag fick syn på ett sånt fint kort Sassa's blogg där hon gjort egen bakgrund och jag ville göra något liknande. Sagt och gjort...så här blev det:


Jag har använt mig av 2 olika stora lingonstämplar från hänglar som jag stämplat på en vanlig albumsida och sedan färglagt med distress refill. Sen har jag klippt till rätt storlek, färgat in kanterna med distress (antique linen) och till sist chalkat lite med chestnut roan.


Dessa bokstäver kommer från QK alfabetet metro och dom har jag lagt diamond glaze på för lite 3D effekt, nu blev resultatet inte helt perfekt men det får duga.



Och så lite stickles på blomman såklart! Det blev ett ganska enkelt kort - sparsamt dekorerat men jag ville ju inte täcka bakrunden med för mycket dekorationer.
I fredags åke hela familjen iväg till Borås. Vi tog in på Scandic och sedan gick vi på Borås Djurpark nästa dag. Vi hade jättekul och barnen som bara sovit på hotell en gång förut tyckte det var jättemysigt!
Tyvärr blev det inget besök till Magnolia denna gång men jag ska planera in ett besök snart. Maken och jag ska åka iväg och bo på hotell själva utan barn nästa gång och det blir förhoppningsvis snart.
Tänkte fortsätta pyssla lite nu, har ett födelsedagskort till att göra. Ha det så bra!

onsdag 8 juli 2009

Första inlägget!

En alldeles ny blogg och detta är mitt första inlägg :)
På denna blogg kommer jag att visa kort jag gjort med stämplar från andra företag än Magnolia, som t.ex detta kort jag gjorde till min dotters födelsedag.

Kortet gjorde jag i söndags och det var lite panik för hon fyllde år på måndag dagen efter. Jag har använt mig av ett motiv från hänglar som jag gillar hur mycket som helst. Jag har målat med distresser och själva blomman har jag målat med distress blandat med perfect pearls och sen har kagt på lite stickles. Jag har använt blommor från Prima och bladen har jag gjort själv, det är Sassa som inspirerat, tyvärr kan jag inte länka till hennes sida just nu för jag kan inte få upp den själv...








Det blev inte så bra när jag fotade för belysningen är inte den bästa och jag vet att det syns dåligt på bilden man jag har även borstat blommorna med lite perfect pearls så dom skimmrar fint.
Jag har använt mönsterpapper fråm K & Company - Amy Butler.
Jag fick en massa fina presenter av maken när han kom hem från sitt besök i Kanada och jag har inte haft möjlighet att prova allt än. Jag fick bl.a an BIA (Bind it all), en sån har jag velat ha länge! Jag har faktiskt testat att göra 2 små notebooks till flickorna och dom har redan ritat i dom :) Med denna makapär kan man göra mycket!
Måste sätta flickorna i badet nu. Ha det så bra!