fredag 31 juli 2009

Distress och blendingtool

På senare tid har jag inte haft så mycket tid över till pyssel som jag hade velat men i går och idag satt jag iallafall en stund och lyckade få ihop 2 kort. Till båda korten har jag gjort egna bakgrunder, har använt distress och blending tool.


Första kortet gjorde jag igår, rosorna gjorde jag dock förra helgen av vanlig vit cardstock som jag chalkade med först rosa chalk och sedan lite chestnut roan över. Dom är även handklippta - inte punchade. Jag la beställning på 2 st punchar, en 5 cm's och en 2.5 cm's förra söndagen och fick dom på posten redan på tisdagen!

Hur som helst, Till bakgrunden har jag använt 3 hjärtan som jag klippt ut för hand och sedan använt blendingtoolen till att gör över alltihop med distress. Runt kanten har jag först stämplat med distressdyna och sedan borstat perfect pearls över alltihop.
Bladen har jag också gjort själv (skelettblad, distressdyna och blendingtool), texten har jag stämplat med mörkbrun chalk och till sist fäst några vita halvpärlor på hjärtanen.
Urkass belysning...ber om ursäkt.


Det sista kortet pysslade jag ihop idag. Även här har jag gjot bakgrunden själv. Jag har använt 3 olika distressdynor och blendingtool. Trådhjärtat har jag stämplat lite svagt och det finns även lite text i bakgrunden som inte syns på fotot. har sprayat lie glimmermist över också.

Motivet kommer från hänglar och det målade jag faktiskt för flera månader sen, det blev bara liggandes så idag tog jag fram det och använde det.
Dom här rosorna har jag stansat ut med dom nya blompuncharna. Går lite fortare att göra rosor nu när jag inte behöver klippa för hand.
Dom små rosorna längst ner har jag satt på en grön retroblomma för att få in lie mer grönt.
Jag har använt en textstämpel från inkido och swirlar, stickles på hjärtanen och diamond glaze på vingarna för 3D effekt.
När jag fotade detta var stickles och 3D-lack fortfarnade inte torrt...
Nu måste jag införskaffa mer stämplar som kan användas till att göra egna bakgrunder, har tyvärr inte många sådana. Jag önskar mig även mer tid till pyssel. Är så sugen men har så lite tid.

Nu är jag hungrig! Vi ses =)

4 kommentarer:

Lillemor sa...

Jättefina kort båda två! Den översta bakgrunden är bara gudomlig! Jag väntar på min beställda blending tool, har provat en och den var helt underbar att använda. Vad har du för fin kanstämpel på det översta kortet? Har du förresten sett Tingturas nya stämplar? De är ruskigt snygga till just bakgrunder.
*Vill ha!*
Kram Lillemor

Sinikka sa...

Vilka fina kort. Och så duktigt du är att du gör dina egna bakgrunder.
Fovoriten är helt klart kortet med 3 hjärtorna!!!!!
Mycket fint met perfect pearls.
Ha en underbar helg med pysseltid.
Kram Sinikka

Kim Piggott sa...

Oh wow these are stunning!
Such beautiful design and gorgeous colours!
Your flowers are totally amazing!
In love with your incredible cards!
hugs
kim x

Lena sa...

Jättehärliga kort du gör.