måndag 13 juli 2009

Nya kort

Tänkte visa 2 kort som jag gjort. Det första kortet pysslade jag ihop igår eftermiddag. Det är ett födelsedagskort till min ex-kollega, hon fyller år idag och jag ska kila över med det senare i eftermiddag.
Åter igen har jag använt denna söta stämpel från hänglar. Tror att just denna stämpeln har blivit en favorit, den är så söt och så rolig att måla och den passar till så mycket :)

Jag har som vanligt målat med distress refill, detta motiv har jag målat på vanligt albumblad. Det funkar hur bra som helst att måla på vanliga albumblad tycker jag. Mönsterpapper kommer från K & Company (Amy Butler), älskar dessa färgglada papper! Blommorna kommer från Prima, en present maken hade med sig från Kanada precis som mönsterpappren. Får nog ta och visa alla saker jag fick i ett eget inlägg...
Gratulationsstämpeln jag använt här har jag embossat och sedan färgat in med disteress (antique linen) för att få ett gammalt lite slitet utseende och till sist har jag chalkat runt kanterna med chestnut roan.
Som synes har jag även här lagt stickles på blomman för att den ska glittra fint :)


Insidan har jag skrivit ut på datorn och jag har stämplat ena hörnet med stämpel ur Grunge collection.


På baksidan har jag använt min personliga stämpel som jag embossat och sedan gjort likadant som jag gjorde med gratulerar stämpeln. Jag har modifierat min personliga stämpel lite så att jag har en rad att signera på.


Kort nummer 2

Detta kort gjorde jag för ca 2 veckor sen. Jag fick syn på ett sånt fint kort Sassa's blogg där hon gjort egen bakgrund och jag ville göra något liknande. Sagt och gjort...så här blev det:


Jag har använt mig av 2 olika stora lingonstämplar från hänglar som jag stämplat på en vanlig albumsida och sedan färglagt med distress refill. Sen har jag klippt till rätt storlek, färgat in kanterna med distress (antique linen) och till sist chalkat lite med chestnut roan.


Dessa bokstäver kommer från QK alfabetet metro och dom har jag lagt diamond glaze på för lite 3D effekt, nu blev resultatet inte helt perfekt men det får duga.Och så lite stickles på blomman såklart! Det blev ett ganska enkelt kort - sparsamt dekorerat men jag ville ju inte täcka bakrunden med för mycket dekorationer.
I fredags åke hela familjen iväg till Borås. Vi tog in på Scandic och sedan gick vi på Borås Djurpark nästa dag. Vi hade jättekul och barnen som bara sovit på hotell en gång förut tyckte det var jättemysigt!
Tyvärr blev det inget besök till Magnolia denna gång men jag ska planera in ett besök snart. Maken och jag ska åka iväg och bo på hotell själva utan barn nästa gång och det blir förhoppningsvis snart.
Tänkte fortsätta pyssla lite nu, har ett födelsedagskort till att göra. Ha det så bra!

1 kommentar:

Hanna sa...

Åh, så fina kort du gjort!
Kram,
Hanna